Het zal u vast niet zijn ontgaan dat er steeds meer video’s voorbijkomen op uw nieuwsoverzicht in Facebook. En als het aan Mark Zuckerberg -oprichter van Facebook- ligt, is alle content op Facebook over een paar jaar videocontent! Eerder dit jaar gaf hij ook al aan dat Facebook nadrukkelijk de focus gaat leggen op interactieve videoformats, zoals Facebook Live en 360-graden video’s. Videocontent wordt dus beloond!
Facebook video
Doordat Facebook video’s steeds prominenter toont, ligt het voor de hand om te anticiperen op deze tendens. Mits correct toegepast, kan videocontent op Facebook uw organische bereik namelijk stevig doen toenemen. Videocontent is dan ook bij uitstek geschikt om uw merkbekendheid een boost te geven, om meer betrokkenheid bij uw merk te creëren middels interactie met uw potentiële klanten of om uw doelgroep te informeren. Denk in dat laatste geval bijvoorbeeld aan het tonen van demonstraties, instructies of vergelijkingen tussen producten.
“Videocontent verhoogt het bereik op social media aanzienlijk.”
Het gedrag van consumenten is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. We nemen er tegenwoordig geen genoegen meer mee dat we dagenlang moeten wachten voordat we een reactie ontvangen van een leverancier of dat er zaken zijn die we niet online kunnen regelen. Betrokkenheid en interactie met consumenten is vandaag de dag dan ook belangrijker dan ooit! Daarbij is het een feit dat mensen van nature visueel zijn ingesteld. We kijken liever naar een video dan dat we een tekst lezen.
Ook de capaciteit van smartphones en tablets is ondertussen van een dusdanig hoog niveau, dat het aanbieden van videocontent voor consumenten een logische keuze is. Het is dan ook niet zo gek dat Facebook de video’s op haar platform gaat belonen met meer bereik. Blijft u dus vasthouden aan statische content, sta er dan niet van te kijken dat uw bereik op Facebook zal gaan afnemen.
Vormen van videocontent
Er bestaan ontzettend veel mogelijke vormen van videocontent. Eerder noemden we al de innovatieve 360-graden video’s en Facebook Live, waarmee video’s direct live kunnen worden gestreamd. Andere mogelijkheden zijn drone video’s, een cinemagraph of hyperlapse. En, ook geanimeerde GIF’s zijn terug van weggeweest!
“Videocontent is ook geschikt voor uw organisatie!”
Er komen steeds meer programma’s en tools om video’s vorm te geven. In tegenstelling tot enkele jaren geleden, hoeft het ontwikkelen van videocontent geen enorm tijdrovende en kostbare klus meer te zijn. Ripl is een voorbeeld van een programma waarmee u gemakkelijk een eenvoudig geanimeerde video kunt maken. Een andere methode waarop u dynamische content kunt plaatsen op Facebook, is het ontwikkelen van een slidehow. Facebook heeft een tool die u in staat stelt om zelfstandig een professionele slideshow samen te stellen en opvolgend online te publiceren.
Facebook is overigens uiteraard niet het enige platform waarmee video’s of andere vormen van dynamische content kunnen worden gedeeld. Ook Instagram, Snapchat, Twitter, Periscope, Meerkat, Vine en YouTube zijn veelgebruikte sociale platformen voor videocontent.
Videocontent voor uw organisatie
Bent u benieuwd hoe u video’s of andere typen van dynamische content op een rendabele manier kunt inzetten voor uw organisatie? Bij online marketingbureau yndenz denken wij graag met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van ons online contactformulier of bel ons op telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.