Het hing sinds de aankondiging van een nieuw design natuurlijk al een tijdje in de lucht, maar vanaf 30 augustus gaat Google definitief de stap zetten naar het nieuwe design voor Google Ads. Vanaf dan kunt u dus geen gebruik meer maken van het oude design. Op dit moment hebben gebruikers nog de keuze tussen de twee designs. Wat dit voor u betekent, en waarom u beter niet kunt wachten met de overstap naar het nieuwe design, leest u in dit nieuwsbericht.

Wat gaat er veranderen in Google Ads?

Het eerste wat meteen opvalt is natuurlijk de nieuwe look van Google Ads. Deze is gestroomlijnder en zou moeten zorgen voor een betere overzichtelijkheid en modernere uitstraling. Een andere belangrijke verandering zit hem in het menu aan de linkerkant. Deze is opgedeeld in de volgende 5 categorieën, van waaruit het eenvoudiger moet zijn om bij de belangrijkste functies van Google Ads te komen:

  • Campagnes: De plek om uw campagnes te analyseren, optimaliseren en beheren.
  • Doelen: Hier definieert, monitort en update u uw conversie doelen.
  • Tools: Hier vindt u verschillende tools bedoeld voor biedingen, budgets, planning, troubleshooten en meer.
  • Facturering: De plek om uw uitgaven te monitoren en betalingen uit te voeren.
  • Beheerder: Hier beheert u wie er toegang heeft tot het account en kunt u de beveiliging- en accountinstellingen beheren.

Waarom maakt Google de overstap naar een nieuw design?

Google maakt de overstap naar het nieuwe design om ervoor te zorgen dat Google Ads een modernere look and feel krijgt. Deze moet bovendien het gebruiksgemak voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers bevorderen. Google geeft bovendien aan dat het nieuwe design positief is ontvangen door de gebruikers die er al gebruik van maken. Het nieuwe design geniet ook de voorkeur onder deze gebruikers.

“Het nieuwe design moet Google Ads een modernere look and feel geven.”

Maak snel de overstap naar het nieuwe design van Google Ads

We adviseren u niet te wachten met de overstap naar het nieuwe design. Ondanks dat u alle functionaliteiten van het oude design ook in het nieuwe design terug kunt vinden, kan het namelijk wel even wennen zijn. Door nu alvast te switchen naar het nieuwe design geeft u uzelf de tijd hieraan te wennen, terwijl u wel nog even terug kunt naar het oude design als u er echt niet uitkomt. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw werkzaamheden in Google Ads? Bij yndenz is search engine advertising een van de onderdelen waarin we kunnen ondersteunen binnen ons full service online marketing aanbod. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 010-7370738 of te mailen naar info@yndenz.com voor meer informatie.